Greta Thunberg du är min idol!

Idag firar du studenten men prioriterar ändå den veckovisa skolstrejken som du själv startade inför valet 2018 och som snabbt växte till en världsomfattande klimatrörelse, Fridays For Future. Du fortsätter imponera med din enträgna kamp för klimatet och din sakliga och välformulerade kommunikation om klimatkrisens följder för planeten och drabbade människor.

Idag står Du stadigt och vacker i din vita studentklänning och meddelar att det är din sista skolstrejk, men…

… skriver på Instagram att du kommer att fortsätta kämpa för klimatet och protestera på fredagar, om än i en annan form. ”Vi som kan höja våra röster måste göra det … Kampen har bara börjat.”

”Vi går fortfarande åt fel håll, där makthavarna tillåts offra de mest marginaliserade och drabbade människorna samt planeten i girighetens, vinstens och eviga ekonomiska tillväxtens namn. De fortsätter att destabilisera biosfären och våra livsuppehållande system, och vi närmar oss snabbt potentiella olinjära ekologiska och klimatiska vändpunkter utanför mänsklig kontroll.”

Greta du är en ikon som hyllas av världsledare och världsartister, senast idag när Patti Smith mötte dig eller när President Zelensky tackar dig för din kritik av rysk ecosid förstörelse av kraftverksdammen Kachovkas. Du förstog tidigt vidden av den akuta klimatkrisen och vilka genomgripande förändringar som krävs för att förhindra en klimatkollaps. ”Lyssna på forskarna och IPCC!” Du har galant klarat fortsätta din kamp, trots hån och hat från klimatskeptiker och oljeintressen som gjort allt för att försöka stoppa dig. Starkt!!

Kungsträdgården 24 maj 2019

Jag minns idag hur du starkt har bidragit till till mitt engagemang för en beboelig planet och en framtid för alla er i kommande generationer. Greta du är min idol! Jag vill hylla dig och önska dig all lycka till i framtiden!

Jag är glad att ha fått delta i några av klimatstrejkerna 2019… tågande genom staden med dig i första ledet!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.