Skäms inte!

Jag tillhör en allt större grupp av vuxna som lyssnar och litar på vetenskapens allt tydligare budskap… att vi har en mycket kort tid på oss att motverka jordens temperaturökning och bevara biologisk mångfald.

Listen to science

Tråkigt nog fokuserar många fortfarande på att ifrågasätta och ofta motarbeta ”klimatalarmisterna”. Ironi och elaka påhopp förföljer Greta Thunberg och tusentals engagerade ungdomar istället för att lyssna på deras budskap… ”Lyssna på forskarna och rädda planeten Nu!”

Ofta hörs ordet Skam i olika sammanhang och att begreppet snarare hindrar ett ökat engagemang. Åter igen är det mest ”klimatskeptiker/klimatförnekare” och media som använder ”flygskam, köttskam…” som ett motiv för att alarmister skapar skuld och egentligen hindrar en förändring eller t.o.m. vilja att föra planeten tillbaka till stenåldern.

Majoriteten av jordens befolkning har ingen anledning att känna skam för sin livsstil utan bör vara stolta över att ha bidragit till att utveckla vår planet till den fantastiska plats i universum den är. Tänker att det är få som bör skämmas… däremot oljeföretag och makthavare som redan för 50 år sedan förutsåg följderna av den ökade fossilbränsle-användningen och möjligen media som prioriterar sensationsjournalistik framför faktaförmedlande.

Ser fram emot att vi alla släpper tjatet om skam och istället…

  • Fokuserar på fakta och allt som måste göras tekniskt och livsstilsmässigt samt är stolta för att vi har mänsklig förmåga att lösa stora problem snabbt
  • Strävar efter att göra allt för att lämna över en beboelig planet till kommande generationer

/ Per Arnesjö

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.